Huset och trädgården

Innemiljö

När vi är inomhus har vi mycket att leka med. För de allra minsta barnen finns det ansiktsmasker att klä ut sig i, kjolar och klänningar att dansa i, minikök som släpper fram den lilla kocken och mycket mer.

I pysselrummet släpper vi loss kreativiteten totalt med färger, trolldeg och pärlor. Här gör vi alla kreationer som pryder hela förskolans väggar.

På väggarna hänger det tavlor av medlemmarna i Spindelgruppen och Tigergruppen. Barnen röstar för varje säsong demokratiskt vad grupperna ska heta.

Våra leksaker är noga utvalda och används flitigt. Under våra samordnade städhelger ser vi över samtliga leksaker som behöver någon form av skötsel. Leksaker av tyg tvättas, plastleksaker desinficeras och leksaker som inte är brukliga kastas om det inte är möjligt att laga.

Utemiljö

Vi vistas mycket utomhus varje dag och då är det viktigt att barnens många behov tillgodoses av en omfattande och inspirerande utemiljö. Här finns allt från en integrerad rutschkana till lekstugor, klätterställning och gungor men även öppna ytor för spontana lekar.

Sandlådorna är väl tilltagna och är avgränsade efter aktivitet och barnens åldrar. Här finns byggmöjligheter för den lille sandarkitekten och gungor för fartlystna barn samt klätterställning för de lite äventyrliga.

För den lille chauffören finns det en biltvätt att köra igenom för en imaginär tvätt och för köpmannen finns det en liten butik att bedriva sin verksamhet i.

Utöver lek och äventyr spenderar vi våra vilostunder utomhus. Allt som oftast blir det även små utflykter till skogen som ligger ett stenkast bort.